Madame Curry

Inspired by Indian Flavours

Foodtruck-Indische Keuken-Madame Curry-Gezond-Lise Cremers-Vegetarisch-Vegan

Mijn liefde voor Indische curry's ontstond zo'n tien jaar geleden toen ik voor mijn studies in Indië woonde. Ik herinner me de eerste curry die ik toen at alsof het gisteren was... wat een smaak! Ik was verbaasd dat deze intensiteit werd gecreëerd door de eenvoudige combinatie van groenten en kruiden.

De authentieke, Indische keuken heeft food as medicine als motto en werkt met pure, natuurlijke ingrediënten, zonder geraffineerde toevoegingen of bewaarmiddelen. Er zijn ontelbare lactose- en glutenvrije opties, aantrekkelijke alternatieven voor vegetariërs of veganisten en vlees wordt bewust geconsumeerd. Elke voedselcombinatie wordt bewust gekozen en heeft positieve gezondheidseffecten.

Doorheen de jaren begon ik te experimenteren met de Indische keuken in m’n eigen, Belgische keuken en ondervond ik deze positieve effecten aan den lijve. Een gezonde levensstijl is voor mij heel belangrijk, maar ik wil genieten van elke maaltijd zonder in te binden op smaak. Dat is wat de Indische keuken mij heeft laten ontdekken en ik deel het graag met jou!